PROBLEM U CENTRU

Usred Fažane još uvijek stoje dvije barake s azbestnim krovovima

0
Barake s azbestnim krovovima u Fažani
Barake s azbestnim krovovima u Fažani

U Fažani, jednom od najviše posjećenih i najatraktivnijih obalnih mjesta u Istri, u samom njenom središtu, nekoliko koraka od spomenika Mati Parlovu pored samog mora, i dalje postoje stare drvene barake pokrivene krovom od azbesta, piše Glas Istre.

Okolni mještani ne mogu shvatiti da nitko ne može utjecati na vlasnike, te da takvo stanje može potencijalno trajati do unedogled.

Jer, osim što je azbest sam po sebi rizičan i kancerogen, ostaje i pitanje visoke zapaljivosti drvenih građevina tijekom ljetnih vrućina. Nedavno smo pisali o jednom slučaju koji nas je podsjetio upravo na česticu u Fažani na koju smo naišli.

Podsjetimo, policija je prije nekoliko dana zaprimila dojavu o požaru drvenog objekta u ulici Rupice u Banjolama. Uskoro je utvrđeno da je došlo do požara drvene barake koja je u potpunosti izgorjela te se požar proširio na obližnju kuću.

Na kući su izgorjeli drveni prozori i vrata te dio namještaja, dok su u dvorištu izgorjeli trava i nisko raslinje. Za vrijeme požara u kući je spavao vlasnik koji je zbog udisanja dima prevezen u pulsku bolnicu, piše Glas Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA