KAKO UŠUTKATI NEZAVISNU VIJEĆNICU? 

Anonimno optužili Udovički da ilegalno gradi, a kuća uopće nije njezina

0
Radomir Korać i Lidija Udovički
Radomir Korać i Lidija Udovički

Na redakcijski mail dobili smo anonimni dopis u kojem nam se osoba koja se potpisala kao „jedan od stanovnika Općine Fažana“, obratila „zbog nelegalnih i nezakonitih građevinskih zahvata i radova koji su se izveli u zaštićenoj jezgri povijesnog dijela naselja Fažana od strane gospođe Lidije Udovički Sanchez de Lozada, a koja je između ostalog i vijećnica u općini Fažana“.

Anonimni Fažanac u dopisu piše da je nezavisna vijećnica Lidija Udovički „tijekom 2019. i 2020. godine izvela navedene radove, a da pritom nije ishodila potrebne dozvole i suglasnost nadležnog konzervatorskog odjela i drugih nadležnih institucija“, te potom naveo sporne radove, te napisao da je „Općina Fažana 1. veljače 2023. godine podignula kaznenu prijavu protiv iste pred državnim odvjetništvom, te obavijestila sve nadležna državna tijela, kao i izvršila uviđaj na licu mjesta, kojom prilikom je prema informacijama koje imam, komunalno prometni redar utvrdio sve nepravilnosti o čemu je sastavljen zapisnik“.

Zanimljivo, osim našoj redakciji, anonimni pošiljatelj dopis je sa 'cc' poslao i na službeni mail načelnika Općine Fažana.  

 

Za komentar smo upitali prozvanu Lidiju Udovički, koja se na optužbe samo nasmijala rekavši nam da je sporna kuća od 2018. godine u vlasništvu njenog bivšeg supruga Marka Williama Crandalla te da čitav slučaj nema nikakve veze s njom. Na uvid nam je dala i dokumentaciju koja potvrđuje njezine riječi, rješenje o razvodu i ugovor o podjeli imovine iz 2018. godine.

„Tu moja priča u vezi cirkuske prijave Radomira Koraća protiv mene završava“, kazala nam je Udovički aludirajući da je prijavu protiv nje u ovom slučaju podnio načelnik Općine Fažana.

Potom nam je rekla da i ona ima dva pitanja u vezi postupanja komunalnog redara i Općine Fažana u ovom slučaju.

„Komunalnom redaru je bila zakonska dužnost da kontaktira (pravog) vlasnika, te traži na uvid dokumentaciju: građevinske dozvole, projekte, uvjete konzervatora... te izvrši vanjski i unutarnji pregled zgrade prije podnošenja prijave. Komunalni redar ništa od toga nije uradio, pa se pitam zbog čega?

I drugo, ako je takvih radova doista bilo, onda je pitanje što su komunalni redar i Općina s tim u svezi poduzeli 2019. i 2020. godine? Gdje su zapisnici iz nadzora, prijave građevinskoj inspekciji i konzervatorskom odjelu? Zakonska dužnost im je bila tada, 2019. i 2020. godine hitno reagirati i poslati prijave da se radovi odmah zaustave jer u pitanju je centar stare zaštićene kulturne baštine i ogromni radovi!“

Fažanska nezavisna vijećnica tvrdi da je ova lažna i promašena prijava protiv nje još jedan neuspio pokušaj njezine diskreditacije širenjem laži.

„Radomir Korać je navikao da mu sve prolazi, međutim sad već protiv sebe na sudu ima nekoliko postupaka zbog kleveta i laži, a sada je dobio i kaznenu prijavu. Čujem da su protiv njega podnesene mnoge kaznene prijave i po više njih se vode izvidi, a jedna je u vezi krivotvorenja legalizacije vikendice u Peroju“, rekla nam je Lidija Udovički. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA