Sedam Fažanaca ostvarilo značajan rezultat u robotici

0

Ekipa udruge Bit kids 101 u sastavu Luka Hudak, Sofia Salvadori, Frane Klarić Tomac, Andrea Dravec, Petar Radošević, Marko Tripković, Ugo Šuran sudjelovala je na natjecanju u informatici i robotici First® Lego® League (FLL) 18. veljače u Zagrebu i ostvarila do sada najbolji rezultat.

U robotskoj igri osvojili su drugo mjesto a u ukupnom poretku bili su među prvih 6 ekipa od 28 koliko ih je nastupilo i time osigurali nastup u kvalifikacije za svjetsko finale  za Adria regiju koje će se održati 18. ožujka u Ljubljani. Svjetsko finale održat će se ove godine u Maroku.

Kako bi se ekipa plasirala u sljedeći krug natjecanja morala je pokazati odlične rezultate u sve četiri kategorije koje jednako vrijede (temeljne vrijednosti, projekt, tehnički intervju i u robotskoj igri). Ove godine u svijetu se na FLL natječe preko 600.000 djece iz preko sto država. Među njima i naših sedam iz Fažane.

FLL je međunarodni, multidisciplinarni istraživački program koji želi u djeci probuditi znanstvenika koji će promišljati o problemima oko sebe i tražiti način kako ih riješiti. Promiče znatiželju, kreativnost, zajedničko učenje i timski rad.

Osim toga, kroz igru djeca razvijaju i jačaju tehničku pismenost i logički način razmišljanja, moderne tehnologije koriste u humane svrhe, a kroz atraktivne robote koje moraju osmisliti na učinkovit i zabavan način uživaju u znanosti. Program je namijenjen djeci starosti između 9 i 16 godina u timovima od 3 do 10 članova.

Tema natjecanja ove godine je „SuperPowered“ kojom se potiče djecu da razmisle i istraže put kojim prolazi energija prije nego dođe do njih, od različitih izvora energije, skladištenja i prijenosa energije do potrošnje i upotrebe u svakodnevnom životu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA