FAVELA PUNTIŽELA

Općina Fažana podnosi prijavu protiv vlasnika čestica i izvođača radova

0

Nakon članka portala Istra24 o stvaranju nove favele pod krinkom podizanja nasada maslina načelnik Fažane Radomir Korač potvrdio nam je da će vlasnike i izvođača radova prijaviti Inspekciji zaštite okoliša Državnog inspektorata RH, piše Istra 24.

Kako smo pisali, riječ je o bivšim k.č. 5/5 i 5/26 k.o. Štinjan na kojima se, prema elaboratu Podizanje nasada maslina rađenom u veljači 2022., planira sadnja 202 masline.

Te dvije čestice su mjesecima prije izrade Elaborata parcelirane na novih 29 „vikend“ čestica s pristupnim putem te se sada vode kao k.č. 5/7 do 5/36 ko Štinjan.

Načelnik Fažane Inspekciji prijavljuje vlasnike izvornih čestica, Alena i Roberta Rudana, kao i 29 slovenska državljana koji su nakon parcelacije s njima sklopili ugovore o zasnivanju založnog prava i prava doživotnog plodouživanja.

Za komentar cijele situacije nazvali smo Alena Rudana, ali nije htio s nama razgovarati. Ranije nije htio razgovarati ni s načelnikom općine Fažana Radomirom Koračem.

- Nećete od mene dobiti odgovor i ne razumijem kako ste me mogli staviti u medije bez moje dozvole, rekao je.

Na objašnjenje da smo do njega pokušali doći preko njegovog strica, koji nam je odbio proslijediti kontakt ili prenijeti molbu da nam se javi, te da se članak bavi mogućim kršenjem zakona, nije imao komentara.

- Ne želim pričati, ne želim izlaziti u javnost, razumijete. Jesam li ja kršio nekakav zakon? Nisam, prema tome hvala i doviđenja, zaključio je Alen Rudan.

Povrh vlasnika, općina Fažana prijavit će i izvođača radova, vodnjansku tvrtku Progressum Constructum d.o.o. čiji je bivši vlasnik i direktor do 2019. bio Luka Marčeta, sin vinara Daria Marčete.

Prijava protiv izvođača radova podnosi se na osnovi činjenice da radovi koji su trenutno u tijeku ne odgovaraju Elaboratu nasada maslina, već  elaboratu parcelacije poljoprivrednog zemljišta, piše Istra 24.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA