80 komunalnih vezova

Započeli radovi na izgradnji obalnog zida i šetnice u luci Valbandon

0

Županijska Lučka uprava Pula započela je s realizacijom projekta izgradnje obalnog zida i šetnice u sjevernom djelu luke Valbandon, uz mol G. Riječ je o obalnom zidu duljine 240 metara čime će se osigurati dodatnih 80 komunalnih vezova za stanovnike općine Fažana i parkiralište za sve korisnike luke, kojih je trenutno 500-tinjak. Novi vezovi će biti namijenjeni za manja plovila, do pet metara dužine.

Osim toga, u suradnji s Općinom Fažana, uredit će se i šetnica koja će se u konačnici spojiti sa šetnicom prema Fažani, a čime će se dobiti jedno cjelovito rješenje za taj dio luke na zadovoljstvo korisnika, ali i ostalih prolaznika kojih je u tom dijelu jako puno, posebice tijekom turističke sezone.

Procijenjena vrijednost investicije je 3,1 milijun kuna + PDV. Iznos od 2 milijuna kuna sufinancirat će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sukladno sklopljenom Sporazumu o sufinanciranju izgradnje obalnog zida u luci Valbandon, dok će ostatak financirati Lučka uprava Pula i Istarska županija.

 

Nakon provedenog postupka javne nabave odabrani izvođač je tvrtka Sun Adria iz Rijeke. Radovi bi trebali završiti do 15. prosinca ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale neometano izvođenje radova.

Osim toga, kreću i radovi na sanaciji unutarnje strane lukobrana u Valbandonu, koji je tijekom godina doveden u prilično loše stanje. U sklopu sanacije bit će postavljen i mol po cjelokupnoj dužini lukobrana, 56 metara na južnom dijelu i 35 metara na sjevernom dijelu od mosta. Time će se osigurati sigurniji privez i kvalitetniji pristup plovilima. Vrijednost ovih radova je 350.000 kn + PDV, a izvođač je tvrtka Murgons iz Pule.

„Luka Valbandon je pod ingerencijom Lučke uprave Pula od 2010. godine, dobro je zaštićena i velikog je kapaciteta. Ove investicije predstavljaju samo jednu fazu uređenja luke te ćemo svakako nastaviti s investicijama i u narednim godinama“, zaključuje ravnatelj Lučke uprave Pula Dalibor Brnos.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA